HTML

Abetyárúristenit!

Bepöccenős blog közéletről, meg minden másról. Reggeli kávé helyett, és alacsony vérnyomásúaknak felettébb ajánlott! A kockázatok és mellékhatások tekintetében...

Kapcsolat:

Ha van sztorid amelyen felháborodtál, bepöccentél, írd ki magadból! Mondjuk ide:

abetyaruristenit@indamail.hu

Friss topikok

  • Vércse Úr: Bakker, tök ezek a stroyk vannak Magyarországon is!!! (2009.06.17. 21:44) Nemigazország
  • Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Habsburg kérdés megoldva... :D (2009.06.08. 11:43) Plakátnéző
  • saxo: Nekem valamikor az SZDSZ volt a legszimpatikusabb. De ezt azért több ember előtt már nem reklámozn... (2009.06.05. 11:23) Ki a szabad?
  • xiii-blog: Ezek nagyon hülyék. :S (2009.06.02. 23:51) Szánalom.hu
  • yaaman: a drog rossz, értem? Kenderre Magyar! (2009.05.13. 15:07) Drogra magyar!

Linkblog

Magyar Szuperemberek Pártja

2009.04.25. 09:27 :: abetyárúristenit

 

Van már kormányunk is, ráadásul „szakértői”, úgyhogy fene jó dolgunk van itten kérem! Persze az események tükrében azért nehéz röhögés nélkül leírni így, hogy „szakértői kormány”. Mondjuk az azért segít a dolgon, hogy tudjuk, ez a mi kormányunk és a mi fejünk felett fog „szakérteni”. Ez a tény azért erősen csillapítja a röhögőgörcsöt. Ha ugyanezek mondjuk Romániában vagy Szlovákiában indulnának neki „szakérteni” meg „válságkezelni”, akkor valószínűleg itt most mintegy tízmillióan fognánk egymás hasát a röhögéstől. Ebben a felállásban viszont nem annyira vicces. Esetleg a szlovákoknak meg a románoknak.

Szóval egy kormány nem attól lesz szakértői, hogy azt mondja magáról. Sőt, még attól sem lesz az, hogy Lendvai Ildikó is belöki ezt a rizsát két vicsorgás közt. Mert ha ezen múlna, akkor nyilván a Világ összes kormánya szakértői lenne. Én ugyanis még nem igazán hallottam olyan kormányról ami azzal kezdte volna, hogy mi itten kérem nem is értünk ehhez, de majdcsak lesz valami. Mint ahogy olyan minisztert sem láttam még, aki azt mondta volna, hogy fogalma sincs arról, hogy miről is szól az ő tárcája, de majdcsak beletanul előbb-utóbb. Sima bemondásra még nem válnak azzá a dolgok, maradnak azok amik előtte. A járda szélén szépen tekeredő kutyagumi sem válik kakaós csigává csak azért mert porcukrot hintek rá és kijelentem, hogy ez márpedig kakaós csiga! Esetleg a félhülyékkel tudom elhitetni, de előbb-utóbb ők is rájönnek a dologra, ha előbb nem, akkor majd amikor belekóstolnak.

Na de akkor milyen a szakértői kormány?

Egyszerű aggyal én ezt úgy képzelem el, hogy először is nem pártkatonákból áll egy szakértői kormány. Egy szakértői kormány tagjai azok nem kötődnek egyik párthoz sem. Azért nem, mert a pártkatonáknál nagyon is fennáll a veszélye annak, hogy a problémamegoldás során a pártérdekeket fogják előtérbe helyezni, nem a szakértelmet. Márpedig a pártérdek és a szakértelem nem mindig mozog egy hullámhosszon. Sokszor pont ellentétes egymással. Hogy mást nem mondjak nézzük csak a 2004-2006 közötti időszakot. Vajon melyik közgazdász mondta volna azt, hogy jó és helyes dolog dollár tízmilliárdos hiteleket felvenni és azokat elherdálni? A pártkatonák viszont ezt favorizálták, hiszen ezzel lehetett szavazókat visszaédesgetni, médiafelületet vásárolgatni, választást nyerni. Az eredmény sajnos ismert, az Állam elképesztő tempójú, brutális eladósodása.

Szóval egy szakértői kormány nem pártkatonákból áll, hanem olyan emberekből, akik egy-egy területen komoly tapasztalattal, szakértelemmel bírnak és szó szerint magasról tojnak arra, hogy a parlamenti pártoknak mi az érdeke. És ha egy ilyen kormány valahol feláll, akkor ott az összes párt bekussol és csinálja amit mondanak, mert egy ilyen kormánynak pont az a feladata, hogy megpróbálja helyrehozni azt, amit ők annak előtte elkúrtak. Aztán ha lejár annak a kormánynak a mandátuma és a nép új kormányt választ, pártok szerintit, akkor majd lehet megint lúzungolni, de addig szigorúan kuss.

Szóval a szakértői kormány nem arról szól, hogy beültetjük az embereinket a székekbe, hogy megcsinálják amit mi akarunk, de nem merünk, aztán a jónépnek meg megpróbáljuk beadagolni, hogy ez itten egy szakértői kormány, akik ismerik a tutit, de ne ránk tessenek haragudni az intézkedéseik miatta, mer' ez nem MSZP kormány. A mi „szakértői kormányunk” meg ugye jól bejáratott pártkatonákból és Gyurcsány Ferenc baráti köréből, illetve üzlettársaiból áll. Az meg már csak hab a tortán, ahogy cserélgetik egymás közt a posztokat. Kis túlzással úgy megy a dolog, hogy délután még „vidékfejlesztési miniszterként” indul haza a csávó, aztán reggel már titkosszolgálatiként megy be dolgozni. Vagy éppen fordítva. Van olyan aki már lassan minden széket végigül. Ezek akkor most tényleg olyan emberek akik egész egyszerűen mindenhez értenek? Szóval tök mindegy, hogy épp' melyik bársonyszékbe ültetik be őket, mert mindenhol csúcsteljesítményt nyújtanak? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?

Szinte látom a lelki szemeim előtt, hogy mehet ez egy ilyen bulin. A háttérben halk zene, Havas Szófia az Internacionálét énekli, a többiek egy kőrben táncolnak, mögöttük székek, aztán hirtelen elhallgat a zene, akkor mindenki igyekszik a hozzá közel eső székbe huppani. Aki nem elég ügyes/gyors, annak nem jut. Akinek jut az meg gyorsan megnézi milyen címke van a háttámlán. „Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium” óóó, az nagyon jó, ott van lé, zsír hely. Akinek nem olyan jó jut, az kicsit sopánkodik, de még mielőtt elpityeredne gyorsan megvigasztalják a többiek, hogy „sebaj Bélám, a következő táncnál majd neked jut valami jó szék”.

Na most ha azt feltételezzük, hogy a sok pártkatona közül mindenki ért legalább egy dologhoz, akkor a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb mindenki belehuppanhat egy-egy olyan székbe ahol akár teljesíteni is tud. Csak elég tánc, illetve konstruktív bizalmatlansági indítvány kell hozzá.

Na jó. Viccet félre téve, most akkor komolyan úgy néz ki a dolog, hogy az MSZP-ben csupa-csupa olyan emberke van, akik mindenhez baromira értenek, így mindenhová nyugodtan beültethetők? Lehet, hogy mi tudjuk rosszul és az MSZP az valójában nem is Magyar Szocialista Párt, hanem Magyar Szuperemberek Pártja?

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp válság bajnai válságkezelés szakértő kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://abetyaruristenit.blog.hu/api/trackback/id/tr451085243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása