HTML

Abetyárúristenit!

Bepöccenős blog közéletről, meg minden másról. Reggeli kávé helyett, és alacsony vérnyomásúaknak felettébb ajánlott! A kockázatok és mellékhatások tekintetében...

Kapcsolat:

Ha van sztorid amelyen felháborodtál, bepöccentél, írd ki magadból! Mondjuk ide:

abetyaruristenit@indamail.hu

Friss topikok

  • Vércse Úr: Bakker, tök ezek a stroyk vannak Magyarországon is!!! (2009.06.17. 21:44) Nemigazország
  • Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Habsburg kérdés megoldva... :D (2009.06.08. 11:43) Plakátnéző
  • saxo: Nekem valamikor az SZDSZ volt a legszimpatikusabb. De ezt azért több ember előtt már nem reklámozn... (2009.06.05. 11:23) Ki a szabad?
  • xiii-blog: Ezek nagyon hülyék. :S (2009.06.02. 23:51) Szánalom.hu
  • yaaman: a drog rossz, értem? Kenderre Magyar! (2009.05.13. 15:07) Drogra magyar!

Linkblog

Plakátnéző

2009.06.05. 08:00 :: abetyárúristenit

Azért jó egy-egy választás, mert akkor beindul a plakátháború. Így van ez most is, mindenki igyekszik a meggyőzés útján előrébb lépni. Mára már alaptétel lett a polidiliben, hogy mi itten kurva jó fejek vagyunk, amazok meg ottan szarszemétládák. Elmebeteg plakátokat szép számmal lehetett látni mostanában, mondjuk úgy, nem volt túl magasan a mérce, de volt akinek még ezt a szintet is sikerült alulmúlni. Kemény feladat volt, de megígértük, eltöröltük megcsináltuk. Igen, az MDF. Nálam egyértelműen ők nyerték a citromdíjat.

Alapjában véve semmi bajom ugyan Habsburg Györggyel, illetve elnézést, Paul Georg Maria Joseph Dominikus von Habsburg-Lothringen-nel, merthogy így hívják eredetileg. Illetve egy kicsi mégis, fogalmam sincs, hogy ki lehet ez a manus. (igazából pár dolgot tudok róla, de most próbálom egy átlagos szavazó bőrébe képzelni magam) Alapesetben az a kályha ugye, hogy kampányarcnak olyan emberke kell, aki közismert, népszerű vagy legalább jól csengő neve van. Na most ha valakiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy az adott ország választópolgárai közül 10-ből 9-en azt sem tudják, hogy a világon van, akkor az első két kritérium kapásból kilőve. A harmadik meg... Tehát az, hogy Magyarországon a Habsburg egy jól csengő név lenne, nekem finoman szólva is agyament elképzelésnek tűnik.

Szóval megy a Maris néne és felnéz a plakátra, majd a homlokára csap és emígyen kiállt fel: No de tényleg, miért is nem képviselnek engem a Habsburgok? Hát olyan jól ment ez nekik évszázadokon keresztül. Jól elvoltunk, bár az Istenért sem akartak hazamenni. Mi védtük a seggüket a töröktől, ők cserébe néha leraboltak, aztán elvitték a legényeinket, hogy máshol is védjék a seggüket, közben megint leraboltak... Haynauról, Aradról már nem is beszélve. És a végén még egy kellemes kis világháborúba is belerángattak, melynek egyenesági következménye lett a trianoni tragédiánk. Szóval kellemes kis család ez, jó lenne ha most megint megpróbálnák.

Na ez azért így jó hülyén hangzik, nem? Nehéz lenne azt mondani, hogy ez a név egy valóságos szavazómágnes lenne.

Aztán ott van maga a kép. Kb. úgy néz ki ezzel a fura vigyorral az arcán, mint egy „C” kategóriás horrorfilmből kilépett vámpír. Nem tudom elképzelni, hogy ne lehetett volna valami normálisabb képet csinálni róla. Ez az arc sok minden, csak nem bizalomgerjesztő. A háttérben hétköznapi emberek (nyilván ők hivatottak jelképezni a népet), fej fölé emelt kezekkel, ami ugye egyértelműen a megadás/önfeladás jelképe, még akkor is ha van közben valami erőltetett mosoly az arcukon. Mindemellett a szlogen, „Új kiegyezést”. Na de mit takar ez az új kiegyezés? A képet nézve nem sok jót. Áll a Habsburg (az elit, a felső tízezer) egy kaján, már-már ördögi vigyorral az arcán, mögötte meg a pórnép, aki megadja magát, meghunyászkodik az ő akarata előtt. Ez lenne az új kiegyezés alapja? Hmmm, nem kérem!

Tudom, hogy az évek óta önmaguk paródiáját előadó két mikrópártnak (SZDSZ, MDF) eleve szopóág néz ki Vasárnap, hiszen jóformán már a parlamenti frakciójuk is nagyobb létszámú, mint a szavazótáboruk, de azért egy kicsit összekaphatta volna magát az MDF. Mert ez így édeskevés lesz. Ha így megy tovább, akkor nem csak az EP választáson, hanem a parlamentin is kinéz egy orbitális szopás. Apropó parlamenti választások. Már előre félek. Lehet, hogy arra meg felkérik Sztálin unokáját?

 

 

 

26 komment · 1 trackback

Címkék: politika választás szavazás mdf hülyeség megváltó

A bejegyzés trackback címe:

https://abetyaruristenit.blog.hu/api/trackback/id/tr621164050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Morcogás közügyekben, életforma-jelleggel 2009.06.05. 15:13:45

Haynau és JumurdzsákHa főállású blogger lennék is, még mindig egész hónapra elégséges muníciót adott volna az EP-választást megelőző plakátháború. Parlamenten kívül vagy belül, minden párt meg akarta mutatni, hogy csak ő az üdvözítő, és a matricától óriás…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.05. 09:44:02

Talán a Szempont c. műsorban volt, hogy valami Star Wars szereplőhöz hasonlították, nagyon találóan :)

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.05. 10:04:02

Engem már az arca is elijesztene. Az meg, hogy egy Habsburg képviseljen magyar érdekeket, mikor az ősök szabadulni próbáltak tőlük... röhej!

Madhunter 2009.06.05. 10:07:55

Habsbujg-ócska! Először is kimész szépen a belterjes famíliáddal együtt a még belterjesebb, fittyedtszájú őseid által leromboltatott magyarországi várakhoz, majd a 10 körmöddel szépen újjáépíted eredeti állapotára. Természetesen ingyenesen visszaadod a magyar állam tulajdonába, hisz annak jogelődjét károsítottad meg annó. Ha megvagy vele szólsz és ha az átvétel is rendben lesz, na majd utána mehetsz raccsolni az Európa Parlamentbe, apuci után.

Haloperidol 2009.06.05. 10:12:11

Bazzeg, még jó, hogy nem valami Szulejmán vagy Batu-kán leszármazottat kért fel az EU-listára.

Ez már a legalja, és az is aki az MDF-re szavaz.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.06.05. 10:15:33

Azért az MDF plakátjait most nagyon nem sikerült eltalálni, nem elég, hogy kikkel, de hogyan jelenítették meg. A Fidesz plakátjai legalább jók, csak náluk valahogy elfelejtették, hogy milyen rendezvény lesz vasárnap: grafter.blog.hu/2009/06/05/eleg_70

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.05. 10:18:03

A "vasárnap" kis vé, az MDF-nek nincs frakciója, az a vigyor meg nem kaján és ördögi, hanem simán idióta.

Jacques Ucca (törölt) 2009.06.05. 10:20:43

Én úgy tudom hogy ez a Habsburg leginkább a Playstation-ezéshez ért.. Mondjuk az is valami hogy egyáltalán csinál bármit..

Azhát 2009.06.05. 10:24:56

"Szóval megy a Maris néne és felnéz a plakátra, majd a homlokára csap és emígyen kiállt fel: No de tényleg, miért is nem képviselnek engem a Habsburgok? Hát olyan jól ment ez nekik évszázadokon keresztül. Jól elvoltunk, bár az Istenért sem akartak hazamenni. Mi védtük a seggüket a töröktől, ők cserébe néha leraboltak"


Bocs, de pont a Maris néne nem fogja ezt gondolni. A Maris nénék két dologra gondolnak:
- jó katolikus ez a György, a múltkor is mutatták a tévében, hogy ment a temlomba
- milyen szép családja van ennek, szép gyerekei, és a felesége is milyen szép, a múltkor is volt a tévébe, hogy milyen szerető, katolikus család ez...

Azhát 2009.06.05. 10:28:31

Mellesleg ne felejtsük már el, hogy amikor 87-ben (vagy mikor) idejött valaki az angol királyi házból, és megrohanták a jó magyarok, hogy kezet csókolhassanak neki.

Szóval az, hogy herceg, urambocsá trónörökös az nagyon vonzó dolog sokak számára...

kötözködő 2009.06.05. 10:31:19

Az én jobboldali ismerőseim között valami sejtelmes romantika és nosztalgia él a Habsburgok iránt.Ők még Ottót is el tudták volna képzelni királynak...

Yakk 2009.06.05. 10:33:21

Érdekes az is, hogy igen jelentős mértékben a Habsburg ténykedésnek köszönhető, hogy a környező népek utálnak bennünket. A Rákóczi, és a 48-as szabadságharc idején is ment ellenünk az uszítás Habsburg részről, meg gondolom ezeken kívül is. És akkor most ilyenek akarják a közös, testvéri Európát építeni?

rotler 2009.06.05. 10:37:33

A habsburgokat még ausztria is elüldözte,delehet hogy 60 év múlva Fico unokája is az MDF szineiben indul :-))

Azhát 2009.06.05. 10:48:45

@Yakk:
"És akkor most ilyenek akarják a közös, testvéri Európát építeni? "

Hát, Ottó bizony sokat foglalkozott ezzel...

KolompárRómeó 2009.06.05. 10:49:01

mkkp.hu/

Felulrol a 3,4,6-os szamu kepek :)

W Joe 2009.06.05. 11:07:13

Beavis & Butthead live action movie

Dr. No 2009.06.05. 11:30:37

Kedves posztíró! Pár kijelentésedhez lenne csak megjegyzésem.

1. "Mi védtük a seggüket a töröktől, ők cserébe néha leraboltak" - Nehezen védtük a seggüket a töröktől, hiszen a saját országunkat előbb megvédeni nem tudtuk (azért "szakadt három részre", tkp. megszűnt 150 évre), aztán meg önerőből felszabadítani a török alól. Persze gyarmatosító mentalitásra vall, hogy a törökellenes háborúk költségét a - ránézésre - puszta és félig lakatlan ország területeinek kiosztásával vélték kompenzálni, eközben pedig nem törődtek azokkal a nemeseinkkel, akik esetleg viszonylag biztonságos helyen (pl. Erdélyben) ültek a tulajdonjogukat bizonyító okiratokon, de ez mégsem ugyanaz, mint amiről fent írtál.

2. "A végén még egy kellemes kis világháborúba is belerángattak." Én úgy tudom, hogy a hadüzenetet a korabeli magyar parlament nagy többséggel megszavazta, de javíts ki, ha tévednék.

Ha Habsburg Gyurit nem is ismerjük vagy kedveljük, pláne nem szavaznánk rá, azért a méltányosságra való szüntelen törekvést sose adjuk fel.

nem nemsiker_s 2009.06.05. 11:46:44

A Bokros, meg a Gyuri :)))) szerintem az MDF a vastag szemöldökre gyúr.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 11:53:35

"az, hogy Magyarországon a Habsburg egy jól csengő név lenne, nekem finoman szólva is agyament elképzelésnek tűnik"
1. Az apja révén igenis jól csengő név ma már a Habsburg. ráadásul az emberek rangkórságára mindig lehet építeni. A TV2 anno közvetítette az esküvőjét, szerinted annak milyen nézettsége volt? Ne félj, nem olyan ismeretlen ő.
2. Valakit a több száz évvel ezelőtt élt őseinek tettei alapján megítélni, hát, eléggé zsigeri hozzáállásra vall... Bár mit várjon az ember egy olyan országban, ahol valakit komolyan felelősségre akarnak vonni azért, amit a felesége nagyapja tett, sok-sok évvel az összeismerkedésük előtt.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.06.05. 12:02:26

Dr.No.:
Persze. A kép árnyalható. Pl úgy, hogy mikor spanyol örökségükért küzdöttek, akkor mi, mint hálátlan felszabadítottak hátbatámadtuk őket. (Rákóczi) Bár rögtön hozzáthetjük, hogy ezt a saját taplóságuknak köszönhették.
És elmondhatjuk azt is, hogy a Habsburg kincstárből jelentős tétel ment a végvári rendszer fenntartására a török időkben.
Bár rögtön hozzáthetjük, hogy lévén Magyar Királyok ez azért nem olyan húdenagy teljesítmény részükről. Ahogy az általuk elvesztett ország visszaszerzése sem hallatlan teljesítmény (már csak azért sem, mert nemzetközi összefogás révén tudták csak összehozni). Hiszen Lajos halála után legalábbis elvben Habsburg királya volt az országnak (mármint annak a felének/harmadának/ötödének/tizedének amit épp birtokolni tudott).
Megemlíthetnénk azt is, hogy legalább annyi magyar harcolt ellenük török oldalon (pl. Thököly) mint ahány a seggüket védte.
Beszélhetnénk arról hogy Erdély még csak viszonylagosan sem volt biztonságos hely.
Császári zsoldosok, török hadak, tatár/oláh portyázók, stb.

De minek?

Tegye fel a kezét akinek a Habsburg névről valami kellemes ugrik be!
Azok, a Habsburgok akik normálisak voltak velünk, pár év alatt megnyuvadtak, a többi meg évtizedeket töltött a cseszegetésünkkel, beolvasztásunkkal, irtásunkkal.
A világtörténelem egyik legnagyobb húzása lenne, a groteszk kategóriában, ha 90 évvel azután, hogy végre megszabadultunk tőlük kitalálnánk, hogy egy Habsburg(is) képviselje Magyarországot...

papamaci1 2009.06.05. 12:04:14

Magyar EU képviselő egy Habsburg ??? Kossuth, Széchenyi, Petőfi forog a sírjában.
Miért nem Nagy Hódító Szulejmán egy ük-ük-ük unokáját indították ? Esetleg a baráti Mongóliából egy Dzsingisz utódot ? Wazze....

papamaci1 2009.06.05. 12:05:45

Magyar EU képviselő egy Habsburg ??? Kossuth, Széchenyi, Petőfi forog a sírjában.
Miért nem Nagy Hódító Szulejmán egy ük-ük-ük unokáját indították ? Esetleg a baráti Mongóliából egy Dzsingisz utódot ? Wazze....

papamaci1 2009.06.05. 12:07:36

De az olaszok miért is nem Mussolini unokáját indították ?

abetyárúristenit · http://abetyaruristenit.blog.hu 2009.06.05. 22:44:45

Végigfutva a hozzászólásokon el kell ismerni, mindegyikben van igazság. :) Persze nyilván sosem olyan éles a kép, meg az éremnek is mindig két oldala van (most hirtelen nem jut eszembe még 1-2 közhely), de számomra azért egyértelműen nem "húzónév" a Habsburg. Persze azt azért mindenképp elismerve, hogy Ottó papa egyértelműen sokat tett le az asztalra a "páneurópáért".

Hogy ki védte kinek a seggét a töröktől...
Azzal, hogy itt sikerült megállítani a törököt és itt zajlottak a háborúk és nem mondjuk Ausztria területén, óriási szívességet tettünk a nyugatnak. Cserébe amit tudtak megszálltak, amit tudtak elvittek, ahelyett, hogy valóban mellénk álltak volna. Mondjuk ki őszintén, kihasználták azt, hogy két tűz közé kerültünk. Mi meg alkalmanként próbáltunk megszabadulni tőlük, nincs ezen mit csodálkozni.
Igen, a császári kincstárból csorgott a végvárak fenntartására is. Nyilván ez azért jó befektetés volt nekik. Csak jobb és kifizetődőbb ide pumpálni némi pénzt és itt háborúzgatni, mint, hogy Bécsnek büszke várában kopogtasson a török. Pláne, hogy az innen elvitt pénzből csorgattak vissza kicsit.
Ha valakitől folyamatosan elveszem a fizetését az az illető még nem fog engem jófejnek tartani attól, hogy alkalmanként a felét visszaadom, hogy ne legyen már nyakig a szarban...

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.06. 07:03:43

Láttam egy új MDF plakátot. A plakát bal oldalán két név: Bokros, Habsburg, a jobbon egy (asszem, beixelt) karika és mellette egy felirat: "Gondolkozz!" :)))
süti beállítások módosítása