HTML

Abetyárúristenit!

Bepöccenős blog közéletről, meg minden másról. Reggeli kávé helyett, és alacsony vérnyomásúaknak felettébb ajánlott! A kockázatok és mellékhatások tekintetében...

Kapcsolat:

Ha van sztorid amelyen felháborodtál, bepöccentél, írd ki magadból! Mondjuk ide:

abetyaruristenit@indamail.hu

Friss topikok

  • Vércse Úr: Bakker, tök ezek a stroyk vannak Magyarországon is!!! (2009.06.17. 21:44) Nemigazország
  • Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Habsburg kérdés megoldva... :D (2009.06.08. 11:43) Plakátnéző
  • saxo: Nekem valamikor az SZDSZ volt a legszimpatikusabb. De ezt azért több ember előtt már nem reklámozn... (2009.06.05. 11:23) Ki a szabad?
  • xiii-blog: Ezek nagyon hülyék. :S (2009.06.02. 23:51) Szánalom.hu
  • yaaman: a drog rossz, értem? Kenderre Magyar! (2009.05.13. 15:07) Drogra magyar!

Linkblog

Drogra magyar!

2009.05.12. 06:01 :: abetyárúristenit

A minapi drogpartiról... Merthogy ilyen is van Magyarországon, sajnos. Alapjában véve még akár viccesnek is tűnhet az az ország, ahol szigorúan tilos oktatási intézmények közelében alkoholt, illetve cigarettát árulni, mondván, hogy a káros szenvedélyektől meg kell óvni a fiatalokat, ugyanakkor simán lehet nyilvános rendezvényen népszerűsíteni a drogfogyasztást, akár fiataloknak is. És mindezt egy parlamenti, hovatovább kormánypárt támogatásával. Jó tudom, hivatalosan már nem kormánypárt, valójában meg ki veszi be ezt a színjátékot?

Szóval visszatérve a drogpartira. Értelmes, felnőtt ember nyilván annak örül, ha nem drogoznak a gyerekek. Én legalábbis még nem futottam össze olyan szülővel, aki azon sóhajtozott volna, hogy „Ej, de jó lenne ha végre drogozna már a gyerekem!”. Akkor szülőként (is) kérdezem, néhány baromarcú mi a kurva anyjának áll neki a drogot és a drogfogyasztást népszerűsítésének? Egy parlamenti párt meg mi a fasznak érez ellenállhatatlan vágyat aziránt, hogy támogassa a barmokat? Ha már értelmes ötlete évek óta nincs az SZDSZ-nek, akkor legalább a hülyeséget nem kéne erőltetniük! És ugye ez az az SZDSZ ami totálisan tönkreverte az egészségügyet és az oktatást is. Most még a drogra kéne rákapatni az embereket?

És ugye ez az a parlamenti párt, ami imád kígyót-békát kiabálni mindenkire, elrettenni ha valaki tojást dobál, mert az „bűncselekmény”, máskor meg felsorakoznak a bűncselekmény mögé. Mert ha jól emlékszem a hatályos jogszabályok szerint illegális dolog drogot fogyasztani. Azok meg akik illegális dolgot „népszerűsítenek”, másokat illegális cselekmény elkövetésére buzdítanak -pláne nyilvánosan- törvényt sértenek. Akkor „kedves” SZDSZ, hogy is van ez? Egy tojást eldobni fertelmes bűncselekmény, amit akár börtönnel is lehetne büntetni, ugyanakkor drogot, drogfogyasztást népszerűsíteni, akár gyerekek körében is, teljesen elfogadható?

Másik kérdés, hol van ilyenkor a rendőrség? Ki engedélyezett egy olyan rendezvényt, amin már előre tudni lehetett, hogy illegális cselekmény elkövetését népszerűsítik? És ha már engedélyezte valaki, miért nem lépett fel a rendőrség, amikor elkezdődött a törvénysértés? Hiszen törvény szerint ha egy engedélyezett rendezvényen törvénysértés történik, akkor ott fel kell lépnie a rendőrségnek. Vagy ma Magyarországon ez az 1%-os (vagy már annyi se?) párt a törvény?

Általában azzal szokott előállni a drogos csőcselék, hogy ők csak a fiatalokat féltik, mert a jelen „szigorú” törvények szerint egy füves cigi elfogyasztásáért is bebörtönözhetik az embert és micsoda dolog az, hogy egy esetleges fiatalkori botlás miatt kisiklik egy gyerek élete a sitt miatt. Nos, ez természetesen hazugság. Persze a drogosok körében általános dolog a hazudozás ha az érdekeik úgy kívánják, úgyhogy nagy meglepetés nincs benne. Tisztázzuk, természetesen senkit nem küldenek börtönbe azért mert elszív egy füvest vagy bevesz egy bogyót. Tudtommal ilyenre még nem volt példa Magyarországon. Pénzbüntetést kaphat, hogy elvegyék a kedvét, de börtönt nem. Sőt, többszöri rajtakapás után sem kerül börtönbe egy gyerek sem. Olyan persze van, hogy teszem azt nem csak egy adagocskával rendelkezik valaki, hanem úgymond „kereskedelmi mennyiséget” találnak nála -tehát kereskedő- és az miatt bezárják. Sokkal inkább azt szeretnék elérni a drogosok, hogy a kereskedők nyugodtan árulhassák a portékáikat, ne kelljen félniük a törvénytől.

A másik, ezt most számomra új formula, beleböfögi a kamerába, hogy az Államnak 63 milliárd Ft bevételt hozna ha legalizálnák a drogfogyasztást. Szintén hazugság, ahogy azt a drogosoktól megszokhattuk már. Az Államnak abból nem lenne bevétele, hogy legalizálják a drogfogyasztást. Miért lenne? Önmagában azzal, hogy nem büntetik meg azt, illetve a törvény nem fenyegeti büntetéssel azt aki drogot fogyaszt, milyen bevétele lenne az Államnak? Semmilyen. Abból persze lehetne bevétele, ha nem csak a drogfogyasztást, hanem a drogterjesztést is legalizálnák és a terjesztők adót fizetnének. És akkor itt bújik ki a szög a zsákból. Mit is akar ez a drogos csőcselék valójában? Nem arról van szó, hogy a gyerekeket féltik a börtöntől, hanem arról, hogy hosszútávon a drogterjesztést legalizálják! Ne kelljen bujkálni, elég legyen csak leugrani a sarki trafikba egy adagért. Meg persze olcsóbb is lehetne a drog, ha nem lenne kockázatos a terjesztése és sokan fogyasztanák, legálisan. Erre megy ki itt a játék valójában.

Nincs olyan, hogy „nem veszélyes drog”. Ezzel szoktak jönni a drogosok, a fű nem is veszélyes, mert nem okoz fizikai függőséget. Fizikai függőséget nem okoz ugyan, legalábbis nem olyant, mint a kemény drogok, de a veszélye pont ebben rejlik. Mármint az egyik veszélye ez a könnyű drogoknak, mert persze az sem éppen ideális, hogy fiatalok különböző partidrogok hatására agresszív állatokká válnak. A veszélye abban rejlik, hogy -főként a fiatalok- hajlamosak elhinni, hogy ha a fűtől vagy a partidrogtól nem váltak függővé, akkor kipróbálhatnak mást is, mert 1-2 próba még abból sem veszélyes. Pedig vannak olyan drogok, amikről már egy belövés után is kutya nehéz szabadulni. Egyik ismerősöm ilyen félresiklott életű fiatalokkal foglalkozik. Összeszámolni sem tudja mennyi olyant ismer, aki szipuval/fűvel/partidroggal indult el a lejtőn, azért mert azt hitte, hogy a keményebb árút is kipróbálhatja, mert 1-2 próba után még simán le tud állni vele. Sokat a kereskedők húztak be a csőbe, az „Ugyan már, ez sem sokkal durvább anyag, megéri kipróbálni, és 1-2 próba után nyugodtan abba tudod hagyni, nincs ebben kockázat.” Persze ezek a próbaadagok ingyen vagy kicsi pénzért voltak, aztán mire eszmélt az ember, már a rendőrségen csücsült mondjuk betörésért. Kellett a pénz a további adagokra, amik már persze közel sem ingyen voltak...

 

 

4 komment

Címkék: drog szdsz drogosok

A bejegyzés trackback címe:

https://abetyaruristenit.blog.hu/api/trackback/id/tr531116210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siphersh 2009.05.12. 19:28:06

Az itt az alapvető probléma, hogy nem ugyanazt akarják az emberek.

Az egyik oldal azt nézi, hogy milyen körülmények között lehet minimalizálni a drogokkal kapcsolatos bajokat, a másik meg azt nézi, hogy hogyan lehetne maximumra fokozni a drogokkal kapcsolatos negatív következményeket, és még az sem zavarja őket, ha ezzel úgy mellékesen a bűnözői körök hatalmát is erősítik.

El kéne dönteni, hogy mit akarunk, és megnézni, hogy minek mi a következménye. Addig itt nem lesz rend és egységes nemzet, amíg nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.

Lásd Chicago, 1930.

lyoker · http://dagonya.hu 2009.05.12. 22:56:04

Amiket a kedves posztoló ide lefirkantott, azok akkora közhelyek, hogy nem igaz.

Big Kahuna Burger 2009.05.13. 10:58:21

Ne haragudj de ez szinvonaltalan...tenyleg, ez meg nem elnne baj, csak ne linkeld be mashova a te erdekedben...latszik, hogy fogalmad sincs mirol van szo...De nem baj...egy kicist erdemes utanaolvasnod meg utan a lovoldozd szet az etreben a dolgokat...jo olvasgatast

yaaman 2009.05.13. 15:07:24

a drog rossz, értem?
Kenderre Magyar!
süti beállítások módosítása