HTML

Abetyárúristenit!

Bepöccenős blog közéletről, meg minden másról. Reggeli kávé helyett, és alacsony vérnyomásúaknak felettébb ajánlott! A kockázatok és mellékhatások tekintetében...

Kapcsolat:

Ha van sztorid amelyen felháborodtál, bepöccentél, írd ki magadból! Mondjuk ide:

abetyaruristenit@indamail.hu

Friss topikok

  • Vércse Úr: Bakker, tök ezek a stroyk vannak Magyarországon is!!! (2009.06.17. 21:44) Nemigazország
  • Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Habsburg kérdés megoldva... :D (2009.06.08. 11:43) Plakátnéző
  • saxo: Nekem valamikor az SZDSZ volt a legszimpatikusabb. De ezt azért több ember előtt már nem reklámozn... (2009.06.05. 11:23) Ki a szabad?
  • xiii-blog: Ezek nagyon hülyék. :S (2009.06.02. 23:51) Szánalom.hu
  • yaaman: a drog rossz, értem? Kenderre Magyar! (2009.05.13. 15:07) Drogra magyar!

Linkblog

Bajnai „megváltó” Gordon

2009.04.19. 22:07 :: abetyárúristenit

 

Nem erről fog szólni a bejegyzés, de annyira magas a labda, hogy nem lehet nem lecsapni. Persze azt tökéletesen megértem, ha van akinek nincs kedve röhögni rajta. Szóval az jutott eszembe a minap, hogy ez a Bajnai-Gyurcsány duó már kezelt egyszer válságot, konkrétan egy bizonyos Hajdúbétnél. Az eredmény ugye ismert. Totális csőd, tönkrement családok, öngyilkosságok. Most megpróbálják országos szinten is...

 

Oké, rohadt szar poén volt, tudom. Valamivel bele kellett vágni. Persze kezdhettem volna azzal is, hogy felcsillant némi remény arra, hogy bő két év után végre (talán) valami mást is fel tud mutatni a kormány válságkezelés címszóval, mint az eddigi habzó szájú fasisztázás és Orbánviktorozás. Mert ugye azt nagyjából 2006-óta tudjuk, hogy baromi nagy a gáz. (nálunk a válság jóval előbb kezdődött, mint a Világban) Na most az elmúlt években az jelentette a „válságkezelést”, hogy az ügyeletes megmondóember hetente kétszer beböfögött egy fasiszta veszélyt és legalább háromszor elmesélte, hogy Orbán Viktor maga a szőrös-patás (és nyilvánvalóan villás farkú) ördög, akitől mindenképp meg kell menteni még azt is aki nem akarja, hogy megmentsék. Na és akkor ezzel nagyjából ki is merült a részükről a válságkezelés.

Na de most már csomag is van és persze új megváltó is. A teljes csomagot én még nem néztem át, így egészében nem is írnék róla. Ami viszont első blikkre feltűnt...

Hogyaszondja:

„A következő két évben, a világpiaci gázár csökkenésével folyamatosan kivezetik a gázártámogatást.”

No hát ilyen megváltót képzelt el magának a magyar! Ugye egy megváltótól el is várjuk, hogy ő már most tudja, merrefelé mozdul a gáz világpiaci ára a következő két évben. És tudja! Remek! Azt mondjuk csak remélni merem, hogy nem a fiatalabbik Szilvásy jósolta meg neki, esetleg kávézaccból. A miniszter úr parafenomén öccse egyszer már feltűnt a kormányoldalon, amikor is figyelmeztette a nemzetbiztonságiakat, hogy az emlékezetes Augusztus 20.-ai vihar nem egy brutális természeti jelenség volt, hanem jobboldali szélsőséges sámánok műve. Amit nyilvánvalóan Orbán „Sátán” Viktor parancsára valósítottak meg. (mondjuk azt nem tudom, hogy ha Orbán a Sátán, akkor minek van szüksége sámánokra? Hát csak megpörgeti a villás farkát és már ott is a hurrikán...) Na persze az is lehet, hogy ezúttal nem zaccból jósolt az MSZP házi parafenoménja, hanem összedolgozott az Internacionálé előéneklésére mindig kapható Havas Szófiával és nótázás közben megidézték Lenin szellemét. És ha már így sikerült, akkor megkérdezték tőle, hogy no mit is tegyünk elvtárs? Az öreg V.I. Szelleme meg benyomta a tutit, ha már elvesztek az emberektől, akkor legalább hazudjátok azt, hogy amiből elveszitek a támogatást, annak úgyis meredeken fog zuhanni az ára, tehát észre sem veszik majd. Lehet még azt is hozzátette Lenin atyánk szelleme, hogy azért a biztonság kedvéért szóljanak a Lendvai Ildinek, hogy legalább egy tucatnyi helyen nyilatkozza le, ez is a fasiszták elleni szent háború része.

Azért amikor ilyen embereket és ilyen eseményeket lát az ember fia a kormány körül, akkor erősen elgondolkodik azon, hogy ez tényleg a valóság? Vagy esetleg egy vígjátékba csöppent? Mondjuk a Bacsó-féle Tanú harmadik részében játszunk statiszta szerepet mi tízmillióan?

 

Na de nem is ez a kedvencem azok közül ami eddig eljutott hozzám a „Bajnai csomagból”. Ami igazán odabasz:

„a gyes és a gyed időtartalmát 3-ról 2 évre csökkentenék.”

Szóval amikor ilyenek hall az ember egy megváltó szájából, akkor azért erősen elgondolkodik rajta, hogy ez a megváltó vajon tudja-e miről beszél? Azért egy megváltótól, mi több egy szakértő kormány fejétől elvárná az ember, hogy „szakértsen”. Mondjuk nézzen utána a dolgoknak és tisztában legyen azzal, hogy mi is az amiről beszél, ne csak hablatyoljon bele a pofánkba. A Gyed az, ami a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. Te megváltó, szerinted melyik gyereknek tart három évig betölteni a második életévét? Én még nem nagyon láttam olyant...

A Gyes az igen, az három éves korig jár. Azt el lehet venni. Dolgozzon az anyuka, bizonyára lesz is hol, hiszen rengeteg a betöltetlen munkahely. Hetente halljuk, ahogy százával teremnek az újak és csalogatnák a kismamákat, csak azok a rohadékok nem akarnak menni. Azért nem, mert dőzsölnek a havi 28.700-ból. Tervezgetik a hawaii szigeteki nyaralást (az új BMW-t már tavaly megvették a Gyesből). Van ugyan egy réteg, akik állítólag a gyermekszülésből élnek, de ott nem a Gyes a fő bevételi forrás. Érdekes, hogy azt a forrást viszont senki nem nyirbálná. Persze ha a Gyest is szeretnék, akkor annyit kell variálniuk az eddigi családtervezésükön, hogy ezentúl nem lesz elég három évente szülni, muszáj lesz kétévente. Akinek meg nem életcélja a nagyüzemi gyerekgyártás, hanem csak egy normál családot szeretne, azt nem kell támogatni, had' szopjon.

De tegyük fel, hogy van/lesz munkahely dögivel, a kismama nem győz majd válogatni. Megy dolgozni, mint állat. A gyereket meg beteszi bölcsődébe. Vagyis inkább csak betenné, mert ugye azt senki sem tagadja, hogy nincs elég hely. De ne izguljunk, mert már a megváltó előtt is előálltak a megoldással, 1700 új férőhelyet ígértek. Na akkor álljon itt 1-2 idézet, nem az orbánviktortól, hisz' az a Sátán, neki nem is hinnénk, hanem a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (ez azért elég kormányközeli, nem?)

 

„Ma Magyarországon több mint 25 ezer bölcsődei férőhely van, ahol több mint 32 ezer gyermeket látnak el 561 intézményben.”

 

Na ez a jelenlegi helyzet. Ezt sem oldja meg a fantasztikus 1700 új férőhely, de mi van ha a szemét, Gyesen dőzsölő kismamák a gyerek kétéves kora után mennek dolgozni és beadják a gyerekeket a bölcsibe? Szóval az ideális Bajnai-féle világban, ahol a kismamák majd nem lesznek ilyen lusták és elmennek végre dolgozni a gyerek kétéves kora után, majd megjelenik 50-60-70 ezer gyerek a bölcsőde kapujában és beülnek arra a 25.000 férőhelyre (illetve akkor 26.700 férőhelyre) amiben már így is 32.000 gyerek ül? Érdekes lesz.

 

„A 3152 település 7 százalékában, vagyis 230 településen működik bölcsőde, melyek 10%-a községben, a többi városban található.”

Értem, a többi majd' 3000 településen élő kismamák meg rohadjanak meg. Óvodába nem vihetik a gyereket, bölcsőde meg nincs. Persze otthon is hagyhatják, csak ellesz az a kétéves gyerek amíg a kismama dolgozik. Szóval rohadjon meg aki gyereket vállal. Illetve pontosítsunk, az ne vállaljon gyereket, aki úgy gondolkodik, hogy a kicsi óvodás kora után már tudok mellette dolgozni, az vállaljon csak aki úgy gondolkodik, hogy ezentúl majd nem három, hanem kétévente szülök.

 

De ha még csak ez lenne a baj...

Döbbenetes dolgot mondok a megváltónak, az bizony pénzbe kerül az Államnak ha a gyerek ott van a bölcsődében. Nem is kevésbe. A 2009-es évben 540.000 Ft/fő. Ha én tudom, akkor a megváltó miért nem tudja? A szakértő kormány miért nem tudja? Rövid fejszámolás, 540.000/12=45.000 Ft. Ennyibe van havonta egy bölcsődés eltartása. Baromi nagy üzlet ám az Államnak, ha a kismamák bölcsibe adják a porontyot. Mer' akkor nem havi 28.700-at fizet ki egy gyerek után, hanem 45.000-ret. Szóval havonta gyerekenként pont -16.300 Ft-ot spórol. Na ez az ürge tényleg megvált minket, kb. mint a Hajdúbétet. Mer' nyugaton is visszamennek a kismamák dolgozni és örül az Állam, mert így jobban jár. Persze, csak nyugaton 28.700 Ft-nyi alamizsna a „Gyes”, hanem „picivel” több és úgy már tényleg jobban jár az Állam, ha bölcsibe a gyerek. Ha nálunk is 70-80-90 ezer vagy jóval több lenne a Gyes összege, akkor itt is megérni inkább a bölcsibe eltartani a gyereket, mint a kismamát fizetni. Megint nyakig a szarban, a keleti nyomorból próbáljuk majmolni a nyugatot és nem vesszük észre, hogy ott mennyivel másabbak a körülmények.

Persze ha abból indulunk ki, hogy a megváltó esetleg úgy gondolkodik, hogy a kismama úgysem talál munkát, ha meg mégis, akkor meg úgysincs hely a bölcsődében ahová betehetné a gyerekét, tehát nem kell majd kifizetni azt a 45.000-ret... Csak ez meg gusztustalan.

 

És ha már ott jártam a Minisztérium honlapján, egy érdekesség:

 

„Továbbá 2004-től az EU-s pályázatok (HEFOP 4.2.) is lehetőséget teremtettek a bölcsődei, és a hozzá tartozó rugalmas szolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére. 33 nyertes pályázó összesen több mint 4,1 milliárd forint támogatásban részesült és közel 1000 új férőhely létesült.”

És jelenleg meg:

„Jelenleg a pályázatok elbírálása folyik, a tervek szerint 4,5 milliárd forint felhasználásával várhatóan 1500 új férőhely létesíthető, a felújítások mellett.”

 

Milyen érdekes. 4.1 milliárdból 1000 férőhely, tehát 4.1 millió/hely eddig. Most már, hogy az Unió igen élénken elkezdett figyelni, mire is költik itt a pénzét, már 4.5 milliárdból 1500 férőhelyet is ki lehet hozni, tehát már csak 3 millió/hely. Három variáció lehet ugye, az első, hogy hirtelen iszonyatosan lement az építőanyag ára. Ezt nem igazán vettem észre. Persze az is lehet, hogy mostanában már ingyé dolgoznak a melósok. Na ez sem valószínű. A harmadik meg az, hogy amióta figyelnek Brüsszelből, már kevesebbet lehet lopni...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp válság bajnai válságkezelés megváltó szakértő kormány bajnai csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://abetyaruristenit.blog.hu/api/trackback/id/tr941075046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása