HTML

Abetyárúristenit!

Bepöccenős blog közéletről, meg minden másról. Reggeli kávé helyett, és alacsony vérnyomásúaknak felettébb ajánlott! A kockázatok és mellékhatások tekintetében...

Kapcsolat:

Ha van sztorid amelyen felháborodtál, bepöccentél, írd ki magadból! Mondjuk ide:

abetyaruristenit@indamail.hu

Friss topikok

  • Vércse Úr: Bakker, tök ezek a stroyk vannak Magyarországon is!!! (2009.06.17. 21:44) Nemigazország
  • Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Habsburg kérdés megoldva... :D (2009.06.08. 11:43) Plakátnéző
  • saxo: Nekem valamikor az SZDSZ volt a legszimpatikusabb. De ezt azért több ember előtt már nem reklámozn... (2009.06.05. 11:23) Ki a szabad?
  • xiii-blog: Ezek nagyon hülyék. :S (2009.06.02. 23:51) Szánalom.hu
  • yaaman: a drog rossz, értem? Kenderre Magyar! (2009.05.13. 15:07) Drogra magyar!

Linkblog

Félrenyomók

2009.05.06. 17:29 :: abetyárúristenit

 

Úgy látszik ma már a Parlamentben is félre lehet nyomni. Sőt, ott még csak következménye sincs. Szavaznak a Bajnai csomagról, aztán egyszer csak néhány fideszes véletlenül félrenyom. Aztán vállvonogatás, kartárogatás, kollektíve és nagyüzemileg, hogy kérem van ilyen, előfordul és nem nagy ügy. Egyébként is az MSZP-nél meg egymás gombját nyomkodják, és az sokkal büdösebb. Szerintem meg éppen elég büdös ez is, sőt!

 

Nekem valahogy az jut eszembe, hogy mi van ha nem is volt olyan véletlen az a véletlen. Mert ugye a Fidesznek nem is jön olyan rosszul ez a Bajnai csomag. Egyrészt minden ami miatt népszerűtlenebb lesz a kormány, az nekik jó. Másrészt azt már ők is belátták, hogy valamilyen szintű megszorítások nélkül nem fog menni a szekér. Akkor meg már jobb ha az ellenfél hozza meg ezeket a döntéseket és nem ők. Harmadrészt meg, ha jó sok a megszorítás, az lehetőséget ad arra, hogy a választások után hatalomra kerülve egyet-kettőt kényelmesen vissza lehessen majd vonni, ezzel könnyedén belehuppanva a nép jóságos megmentőjének szerepkörébe. No igen, de mi van ha az egyre inkább renitenskedő MSZP-SZDSZ duóból lesznek akik szembemennek a kormánnyal és mégsem szavaznak igennel? Erre az esetre jó az, mintegy biztosítékként, hogy majd néhány fideszes, mondjuk úgy egy tucatnyi, „véletlenül” félrenyom és akkor tuti meglesz a többség. Persze ez egy büdös összeesküvés elmélet. Egyébként is tudjuk, hogy itten csak a Gyurcsány hazudik. Viktortól távol áll a mellébeszélés, a hazugságnak meg már a puszta gondolatától is dührohamot kap.

 

Persze van a másik variáns, nevezetesen az, hogy ezek tényleg ilyen hülyék. Szóval, hogy valóban vannak olyan honatyák, akiknek valóban meghaladja a szellemi képességeit három gomb megkülönböztetése. Van ugye az „Igen”, „Nem” meg a „Tartózkodom”. Van ugyan egy negyedik variáció is, hogy nem szavaz, de ahhoz nem kell gombot nyomni. Belegondolni sem merek, milyen keveredések lennének akkor, ha négy gombbal is terhelnék szegénykék agyát. Szóval három gomb közül kiválasztani a megfelelőt és nem mellényomni, azért nem lehet olyan bonyolult feladat. Ha ez sem megy, akkor erősen elgondolkodtató, hogy alkalmasak-e honatyának?

Szóval nem értem, hogy lehet félrenyomni. Mármint ilyen esetben, mert félrészegen az ágyban előfordulhat a félrenyomás esete, de még annak is van következménye. Mondjuk az, hogy az asszony egy (vagy több) nehézlovassági pofont helyez el az embere arcán. Esetleg megspékeli azzal, hogy néhány szexmentes napot biztosít a továbbiakban, hogy legyen ideje átgondolni az embernek, mit, hova és hogyan kell nyomnia. Szóval következménye van annak is, pedig ott ugye mégsem egy ország jövőjéről, tízmillió ember sorsáról hoz döntést a párocska. A Parlamentben meg arról, ott mégis lehet büntetlenül félrenyomni...

 

Abba már belegondolni sem merek, hogy akkor azon szabályok, törvények, stb. közül, amik minimális többséggel mentek át, mennyi lehetett olyan, amit valójában meg sem akartak szavazni a honatyák, igazából nem is volt meg a többség hozzá, csak éppen akkor is volt tíz, húsz esetleg harminc lökött aki félrenyomott. Ez most tényleg így működne? Tényleg ekkora lenne ott a sötétség? A lányom két és fél éves. Az elmúlt hetekben megtanulta a tévé távkapcsolójának kezelését. Persze csak nagyon alapfokon, teljesen autodidakta módon, mert senki nem tanította meg neki. Nézte, hogy csinálják a nagyok, aztán elkezdte próbálgatni és szép lassan megjegyezte. Rájött, ha a nagy piros gombot nyomja meg, akkor ki/be kapcsol a tévé, a kis gombokkal a csatornákat tudja váltogatni (közben azt is kiszúrta, hogy fent van két hosszúkás és azokkal is lehet váltani), a lenti két hosszúkással meg a hangerővel tud bohóckodni. Mondom, 2.5 éves és néhány hét alatt magától kikalkulálta, hogy melyik gomb mire való. Pedig azon a távkapcsolón nem három gomb van. Na most akkor ehhez képest vannak olyan honatyáik, akik állítólag felnőtt, értelmes, sőt tanult emberek, de négy év alatt nem sikerült memorizálniuk, hogy a széküknél elhelyezett három gomb közül melyik mire való. Illetve bocsánat, vannak akiknek ez már nem az első ciklusuk a T. Házban, úgyhogy helyesebben, többször négy év sem volt elég nekik ahhoz, hogy megtanulják magabiztosan kezelni azt a három gombot. Úgy tűnik a lányom nem képviselőnek való, már most túl intelligens ahhoz a „szakmához”...

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz szavazás válság válságkezelés bajnai csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://abetyaruristenit.blog.hu/api/trackback/id/tr881106565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása